Fašiangová kapustnica
1 bravčové rebro (neúdené)
2 domáce údené klobásky
za hrsť sušených hríbov
masť
cibuľa
2 strúčky cesnaku
soľ, vegeta,
korenie mleté, čierne celé korenie, nové korenie
mletá paprika, kmín
1 bobkový list
1 KL horčice
balenie kyslej kapusty
1 veľký zemiak
Postup:
Hríby zalejeme vriacou vodou, necháme ich 10 minút odležať, scedíme a prepláchneme vodou. Cibuľu nakrájame, osmažíme na masti, pridáme koreniny, soľ, vegetu, bravčový bok, klobásy, horčicu, cesnak, hríby, podlejeme vodou a varíme. Keď je mäso mäkké, vyberieme ho na tanier spolu s klobásou. Necháme trocha vychladnúť. Klobásu nakrájame na kolieska a mäso oberie od kostí. Kyslú kapustu zlejeme a vložíme do hrnca, podlejeme vodou, pridáme nakrájaný zemiak na kocky, mäso, klobásu a varíme. Podľa potreby ešte dochutíme. Podávame s čerstvým chlebíkom.
- Pomarančové kolieska s čokoládou 4. januára 2023
- Orechové oriešky plnené karamelom 4. januára 2023
- Medové rezy 2. januára 2023
- Gaštanové kocky 2. januára 2023
- Snehové pusinky 14. decembra 2022
Pridaj komentár