• vianočné koláče, vianočné pečenie, medovníky

Fašiangová kapustnica

 

Potrebujeme:fašiangová kapustnica

 

1 bravčové rebro (neúdené)

2 domáce údené klobásky

za hrsť sušených hríbov

masť

cibuľa

2 strúčky cesnaku

soľ, vegeta,

korenie mleté, čierne celé korenie, nové korenie

mletá paprika, kmín

1 bobkový list

1 KL horčice

balenie kyslej kapusty 

1 veľký zemiak

 

Postup:

 

Hríby zalejeme vriacou vodou, necháme ich 10 minút odležať, scedíme a prepláchneme vodou. Cibuľu nakrájame, osmažíme na masti, pridáme koreniny, soľ, vegetu, bravčový bok, klobásy, horčicu, cesnak, hríby, podlejeme vodou a varíme. Keď je mäso mäkké, vyberieme ho na tanier spolu s klobásou. Necháme trocha vychladnúť. Klobásu nakrájame na kolieska a mäso oberie od kostí. Kyslú kapustu zlejeme a vložíme do hrnca, podlejeme vodou, pridáme nakrájaný zemiak na kocky, mäso, klobásu a varíme. Podľa potreby ešte dochutíme. Podávame s čerstvým chlebíkom.

 

Pridaj komentár

face_uprava
Podporte nás!
Podporte našu snahu pri vytváraní jedinečných receptov. Po kliknutí na PayPal button nám môžete poslať sumu 5,0 Euro.
Recepty, fotografie jedál a ďalší obsah na www.sladky-zivot.sk je chránený autorskými právami.