Jablkovo – orechová štrúdľa
štrúdľové cesto (ťahané 4 pláty)
Na jeden plát cesta
3 jablká
orechy zomleté na hrubšie
škorica
vanilkový cukor
trstinový cukor
hrozienka
maslo
strúhanka
Postup:
Štrúdľové pláty posypeme strúhankou, orechmi, vanilkovým cukrom, cukrom, škoricou, hrozienkami a rozmiestnime kúsky masla. Nakoniec postrúhame jabĺčka. Potrieme rozšľahaným vajíčkom, popicháme vidličkou a ozdobíme trstinovým cukrom a orechmi. Pečieme pri 210 °C. Upečené poprášime práškovým cukrom.
- Pomarančové kolieska s čokoládou 4. januára 2023
- Orechové oriešky plnené karamelom 4. januára 2023
- Medové rezy 2. januára 2023
- Gaštanové kocky 2. januára 2023
- Snehové pusinky 14. decembra 2022
Pridaj komentár