Slávnostná torta

 

Potrebujeme:

 

Vanilkový korpus

3 vajcia

90 g kryštálového cukru

75 g polohrubej múky

2 PL teplej vody

1/4 KL prášku do pečiva

 

Orechový korpus

3 vajcia

90 g kryštálového cukru

45 g polohrubej múky

30 g orechov

2 PL teplej vody

1/4 KL prášku do pečiva

 

Kakaový korpus

3 vajcia

90 g kryštálového cukru

65 g polohrubej múky

10 g kakaa

2 PL teplej vody

1/4 KL prášku do pečiva

 

Karamelový krém

 

1 karamelové salko

350 g masla

1 PL práškového cukru

20 g gustinu (kukuričný škrob)

1 PL hladkej múky

350 ml mlieka

 

Postup:

 

Korpus

Z bielkov ušľaháme sneh, postupne pridávame cukor, žĺtka a nakoniec vodu. Varechou zľahka vmiešame múku s kypriacim práškom. Na dno formy vystrihneme kruh z papiera na pečenie a formu ním vyložíme. Cesto vylejeme do formy o priemere 24 cm. Pečieme pri 180 °C. Týmto postupom upečieme všetky tri korpusy.

 

V prípade orechového korpusu zmiešame orechy s múkou a práškom do pečiva. V prípade kakaového korpusu zmiešame preosiate kakao s múkou a práškom do pečiva. Postupujeme rovnako ako pri príprave vanilkového korpusu.

 

Korpusy naplníme krémom. Časť krému použijeme na potretie celej torty (boky, povrch). Naplnenú tortu dáme do chladničky stuhnúť. Potiahneme marcipánom a ozdobíme jedlou oplátkou. Tortovú oplátku potrieme zo spodnej časti cerou a prilepíme na tortu. Oplátku následne potrieme roztopenou (nie horúcou) cerou. Tortu ozdobíme maslovým krémom alebo marcipánovými kvietkami.

 

Krém

Z mlieka, škrobu a múky uvaríme puding. Maslo vymiešame s 1 PL cukru. Postupne pridávame vychladnutý puding a nakoniec karamelové salko.

 

 

Pridaj komentár

Vaša e-mailová adresa nebude zverejnená. Vyžadované polia sú označené *

Connect with Facebook

face_uprava
Podporte nás!
Podporte našu snahu pri vytváraní jedinečných receptov. Po kliknutí na PayPal button nám môžete poslať sumu 5,0 Euro.
Recepty, fotografie jedál a ďalší obsah na www.sladky-zivot.sk je chránený autorskými právami.