Jostový koláčik
2 poháre kyslej smotany
2 poháre polohrubej múky
1 hrnček kryštálového cukru
2 vajíčka
1 prášok do pečiva
josta (ríbezle, egreše)
Postup:
Všetky suroviny okrem ovocia spolu vymiešame. Pripravené cesto vylejeme na plech vystlaný papierom na pečenie. Na vrch rozložíme jostu. Pečieme pri 180°C cca 30 minút. Upečený koláč otočíme, stiahneme z neho papier a necháme vychladnúť. Vychladnutý koláč prevrátime. Pred podávaním posypeme práškovým cukrom.
- Pomarančové kolieska s čokoládou 4. januára 2023
- Orechové oriešky plnené karamelom 4. januára 2023
- Medové rezy 2. januára 2023
- Gaštanové kocky 2. januára 2023
- Snehové pusinky 14. decembra 2022
Pridaj komentár