• vianočné koláče, vianočné pečenie, medovníky

Orechovica – domáci orechový likér

 
orechovica, domáci likér, vlašské orechy

Potrebujeme:

 

15 – 20 nezrelých orechov

celá škorica

5 klinčekov

postrúhaná kôra z polovice citróna

1 l vodky

250 ml vody

500 g kryštálového cukru

 

 

Postup:

 

Natrhané orechy umyjeme, osušíme a nakrájame na plátky. Orechy dáme do 3-5 litrového pohára, pridáme škoricu, klinčeky, citrónovú kôru a zalejeme ich vodkou.

 

Pohár prikryjeme mikroténovým vreckom a viečkom. Necháme 6 týždňov odležať pri izbovej teplote.
Po 6 týždňoch orechový výluh zlejeme cez sitko. Vodu s cukrom povaríme 15 minút. Vzniknutý cukrový sirup necháme vychladnúť a pridáme ho k orechovému výluhu. Miešame do úplného rozpustenia cukru.

 

Takto pripravenú orechovicu nalejeme do fliaš. Uložíme na chladné miesto.

 

 

 

Pridaj komentár

Vaša e-mailová adresa nebude zverejnená.

Connect with Facebook

face_uprava
Podporte nás!
Podporte našu snahu pri vytváraní jedinečných receptov. Po kliknutí na PayPal button nám môžete poslať sumu 5,0 Euro.
Recepty, fotografie jedál a ďalší obsah na www.sladky-zivot.sk je chránený autorskými právami.