Krémový marhuľový koláč
Potrebujeme:
4 vajcia
4 PL práčkového ukru
4 PL polohrubej múky
1 PL oleja
1 KL prášku do pečiva
troška soli
Krém
300 g rozmixovaných marhúľ (môžu byť aj z kompótu)
4 PL vody
280 ml mlieka
1 zlatý klas
2 PL cukru
250 ml kyslej smotany
marhuľový lekvár
piškóty
šľahačka
strúhaná čokoláda
Cesto: vyšľaháme bielka, postupne zašľaháme cukor, žĺtky, olej a múku s práškom do pečiva. Vylejeme na papierom vyložený plech a upečieme pri 165°C cca 25 minút. Korpus necháme vyhladnúť. Po vychladnutí odstránime z koláča vrchnú (kôrku) a pečiaci papier. Korpus vložíme naspäť do plechu, potrieme ho lekvárom, naukladáme naň piškóty a nakoniec potrieme krémom. Necháme v chladničke stuhnúť. Vychladnutý koláč ozdobíme vyšľahanou šľahačkou a čokoládou.
Krém: v hrnci zmiešame rozmixované marhule so 4 PL vody. Necháme prejsť varom. Takto prevarené marhule pridáme do mlieka v ktorom sme rozmiešali cukor a zlatý klas. Všetko spolu povaríme do zhustnutia. Po vychladnutí tento puding vyšľaháme s kyslou smotanou. Podľa chuti do krému pridáme práškový cukor.
- Mini veterníčky s vanilkovým pudingom 5. marca 2023
- Srdiečko z lásky 5. marca 2023
- Medový krémeš 4. marca 2023
- Karamelovo – orechový koláčik 3. marca 2023
- Makový koláč 2. marca 2023
Pridaj komentár