Kvasené uhorky
uhorky nakladačky
2 l vody
250 ml octu
1 nakladač (100 g)
1 PL cukru
cibuľka, kôpor
Postup:
Uhorky naložíme spolu s cibuľkou a kôprom do pohárov. Zalejeme vychladnutým nálevom, ktorý sme si uvarili z nakladaču, octu, vody a cukru. Poháre uzatvoríme a odložíme do pivnice či špajzky aby vykvasili. Poháre sa nedávajú sterilizovať! Pod poháre môžeme podložiť noviny aby vsiakli šťavu, ktorá by unikla pri kavasení z pohárov. Množstvo nálevu je na cca 6 sedemdecových pohárov.
- Pomarančové kolieska s čokoládou 4. januára 2023
- Orechové oriešky plnené karamelom 4. januára 2023
- Medové rezy 2. januára 2023
- Gaštanové kocky 2. januára 2023
- Snehové pusinky 14. decembra 2022
Pridaj komentár