Kvasené uhorky
uhorky nakladačky
2 l vody
250 ml octu
1 nakladač (100 g)
1 PL cukru
cibuľka, kôpor
Postup:
Uhorky naložíme spolu s cibuľkou a kôprom do pohárov. Zalejeme vychladnutým nálevom, ktorý sme si uvarili z nakladaču, octu, vody a cukru. Poháre uzatvoríme a odložíme do pivnice či špajzky aby vykvasili. Poháre sa nedávajú sterilizovať! Pod poháre môžeme podložiť noviny aby vsiakli šťavu, ktorá by unikla pri kavasení z pohárov. Množstvo nálevu je na cca 6 sedemdecových pohárov.
Vyskúšajte
- Hokaido polievka 19. októbra 2023
- Jablká v cestíčku 19. októbra 2023
- Tekvicový koláč 18. októbra 2023
- Žemlovka s tvarohom a jabĺčkami 18. októbra 2023
- Jablková štrúdľa s hrozienkami 16. októbra 2023
Podporte nás!
Pridaj komentár