Trenčiansky párok
1/2 cibule
1 strúčik cesnaku
olej
1 PL hladkej múky (rozmiešanej v troche vody)
soľ, bujón, paprika, korenie, cukor
konzerva bielej fazule
konzerva červenej fazule
4 párky
100 g pretlaku
solamyl na zahustenie
Postup:
Na oleji osmažíme cibuľu, pridáme cesnak a múku. Zamiešame a ochutíme korením, mletou paprikou, soľou, bujónom a cukrom. Podlejeme trochou vody a pridáme rajčinový pretlak. Necháme prejsť varom. Párky nakrájame na kolieska. Pridáme ich k omáčke. Chvíľu povaríme. Nakoniec pridáme fazule zbavené nálevu. Všetko spolu ešte chvíľu povaríme a zahustíme solamylom na požadovanú hustotu. Podávame s chlebom.
- Pomarančové kolieska s čokoládou 4. januára 2023
- Orechové oriešky plnené karamelom 4. januára 2023
- Medové rezy 2. januára 2023
- Gaštanové kocky 2. januára 2023
- Snehové pusinky 14. decembra 2022
Pridaj komentár