Trenčiansky párok
1/2 cibule
1 strúčik cesnaku
olej
1 PL hladkej múky (rozmiešanej v troche vody)
soľ, bujón, paprika, korenie, cukor
konzerva bielej fazule
konzerva červenej fazule
4 párky
100 g pretlaku
solamyl na zahustenie
Postup:
Na oleji osmažíme cibuľu, pridáme cesnak a múku. Zamiešame a ochutíme korením, mletou paprikou, soľou, bujónom a cukrom. Podlejeme trochou vody a pridáme rajčinový pretlak. Necháme prejsť varom. Párky nakrájame na kolieska. Pridáme ich k omáčke. Chvíľu povaríme. Nakoniec pridáme fazule zbavené nálevu. Všetko spolu ešte chvíľu povaríme a zahustíme solamylom na požadovanú hustotu. Podávame s chlebom.
Vyskúšajte
- Svieže tvarohové rezy 2. februára 2019
- Tvarohové lievance 1. februára 2019
- Ruský boršč 1. februára 2019
- Banán v cestíčku 29. januára 2019
- Cesnakové langoše 29. januára 2019
Podporte nás!
Pridaj komentár