Linecké pečivo
300 g hladkej múky
200 g palmarinu
100 g práškového cukru
2 vaječné žĺtky
strúhaná citrónová kôra (cca z polovice väčšieho citróna)
1 vanilkový cukor
1 KL prášku do pečiva
Postup:
Všetko spolu zmiešame. Vypracujeme cesto. Cesto odložíme na pol hodinu do chladničky aby sa nám s ním lepšie pracovalo. Cesto podsypeme múkou a vyvaľkáme na hrúbku cca 3mm. Vykrajujeme ľubovoľné tvary. Pečieme pri teplote 180°C. Koláčiky sú upečené keď okraje začnú mierne ružovieť. Po upečení spájame lekvárom. Vrchné časti koláčikov pred zlepením poprášime práškovým cukrom.
- Pomarančové kolieska s čokoládou 4. januára 2023
- Orechové oriešky plnené karamelom 4. januára 2023
- Medové rezy 2. januára 2023
- Gaštanové kocky 2. januára 2023
- Snehové pusinky 14. decembra 2022
Pridaj komentár