Marhuľový koláčik
Cesto
4 vajcia
160 g kryštálového cukru
2 PL vody
220 g polohrubej múky
štipku soli
1/2 prášku do pečiva
marhuľový lekvár
veľký pohár zaváraných marhúľ
750 ml vody (môžme použiť aj šťavu zo zaváraniny)
cukor podľa chuti
3 zlaté klasy
oranžové farbivo (nemusí byť)
100 g masla
Postup:
Celé vajcia vyšľaháme s cukrom a vodou do peny. Nakoniec vmiešame po častiach múku s práškom a soľou. Cesto vylejeme na vymastený a múkou vysypaný plech. Upečieme pri 180 °C cca 15-20 minút. Vychladnutý múčnik potrieme lekvárom a pokladieme naň nakrájané marhule.
Vodu s cukrom (farbivom) dáme variť, prilejeme zlaté klasy rozmiešané v troche vody a uvaríme hustý puding. Do ešte horúceho pudingu vmiešame maslo. Vymiešanú horúcu hmotu nalejeme na koláč a rozozotrieme. Dáme vychladiť. Koláč nakrájame na kocky. Pred podávaním môžme ozdobiť šľahačkou.
- Hokaido polievka 19. októbra 2023
- Jablká v cestíčku 19. októbra 2023
- Tekvicový koláč 18. októbra 2023
- Žemlovka s tvarohom a jabĺčkami 18. októbra 2023
- Jablková štrúdľa s hrozienkami 16. októbra 2023
Pridaj komentár