Perník
400 g hladkej múky
300 g kryštálového cukru
2 celé vajcia
2 dcl oleja
4 dcl mlieka
3 lyžice lekváru (najlepšie slivkového)
2 lyžice kakaa
1 mokka lyžička sódy bikarbóny
1 prášok do perníka
orechy
hrozienka
čokoláda
Postup prípravy:
Všetko spolu vymiešame do penista. Vylejeme na pomastený a múkou vysypaný plech. Vložíme do vyhriatej rúry a pečieme cca 45 minút pri 180 °C. Ešte horúci koláč polejeme polevou, posypeme kokosom alebo inými ozdôbkami a dáme vychladnúť.
Poleva:
50 g smetolu
80g práškového cukru
2 lyžičky kakaa
4 lyžičky mlieka
2 lyžičky zlatého klasu
- Pomarančové kolieska s čokoládou 4. januára 2023
- Orechové oriešky plnené karamelom 4. januára 2023
- Medové rezy 2. januára 2023
- Gaštanové kocky 2. januára 2023
- Snehové pusinky 14. decembra 2022