Plnené orieškové oblátky
350 g kryštálového cukru
250 g cery (hery alebo masla)
1 salko
100-150 g orechov posekaných (lieskové, mandle, vlašské…)
1 vanilkový cukor
oblátky
čokoláda na ozdobu (nemusí byť)
Postup:
Cukor upálime na karamel, pridáme tuk, salko. Všetko spolu miešame na hladkú hmotu, do ktorej pridáme orechy a vanilkáč. Hmotu natrieme na oblátky a zľahka zaťažíme. Pracujeme rýchlo aby sa nám oblátka prilepila o horúcu griláž.
Po vychladnutí krájame a ľubovolne omáčame a zdobíme čokoládou.
Vyskúšajte
- Tvarohový koláč s jablkami 5. februára 2021
- Obrátený tvarohový koláč 1. februára 2021
- Šunkové rolky z lístkového cesta 31. januára 2021
- Tagliatelle Amatriciana 29. januára 2021
- Sladké pokušenie 29. januára 2021
Podporte nás!
Pridaj komentár