• vianočné koláče, vianočné pečenie, medovníky

Punčové rezy

 

Potrebujeme:puncove_rezy

 

Na jeden žltý korpus:

4 vajcia

100 g polohrubej múky

100 g práškového cukru

trocha prášku do pečiva

kôra z citróna

(budeme potrebovať 2 žlté korpusy)

 

Na ružový korpus:

6 vajec

150 g polohrubej múky

150 g práškového cukru

trocha prášku do pečiva

červené farbivo

 

Na poliatie

200 ml sirupu (malinový)

300 ml prevarenej vody

70 ml rumu

4 PL cukru

1 PL punčovej arómy (nemusí byť)

citrónová šťava (kyselka)

potrvinárska farba červená

 

marhuľový lekvár na potretie

Na ozdobu

maslo, cukor, marcipán

 

Postup:

Do vyšľahaných bielkov pridáme cukor, po častiach žĺtky, citrónovú kôru a nakoniec zľahka vmiešame múku. Cesto na ružový korpus  zafarbíme červeným potravinárskym farbivom do ružova. Cesto vylejeme na pomastený a múkou vysypaný menší plech. Pečieme pri cca 165°C 25 minút. Upečieme si 2 žlté a jeden ružový korpus.

Vychladnutý žltý korpus natrieme marhuľovým  lekvárom, prikryjeme ružovou časťou, ktorú dobre pooblievame pripraveným punčovým sirupom. Posledný žltý plát natrieme lekvárom a preklopíme ho na ružový plát. Korpusy zaťažíme (plechom s vodou) a dáme odležať do chladničky. Povrch koláča natrieme tenkou vrstvou masla vymiešaného s cukrom. Potiahneme marcipánom. Rezy odložíme do chladničky.

Pridaj komentár

Vaša e-mailová adresa nebude zverejnená. Vyžadované polia sú označené *

Connect with Facebook

face_uprava
Podporte nás!
Podporte našu snahu pri vytváraní jedinečných receptov. Po kliknutí na PayPal button nám môžete poslať sumu 5,0 Euro.
Recepty, fotografie jedál a ďalší obsah na www.sladky-zivot.sk je chránený autorskými právami.