Rafaelo koláč
Korpus
2 celé vajcia
1 hrnček kryštálového cukru
2 hrnčeky polohrubej múky
1 prášok do pečiva
1 hrnček mlieka
1/2 hrnčeka oleja
Posýpka na koláč
1 hrnček práškového cukru
1,5 hrnčeka kokosu
400 ml šľahačkovej smotany
Na ozdobu
4 PL granka
4 KL vody
Postup:
Vajcia vymiešame s cukrom, pridáme olej , mlieko a múku s práškom do pečiva. Všetky suroviny dobre vymiešame a vzniknuté cesto vylejeme do vymasteného a papierom vyloženého plechu s vyšším okrajom. Cukor s kokosom zmiešame a posypeme ním povrch cesta. Pečieme cca 30 minút pri 180 °C. Po upečení ihneď polejeme vrch koláča šľahačkovou smotanou (nešľahanou) a ozdobíme grankom, ktoré sme vymiešali s vodou. Koláč necháme vychladnúť.
Vyskúšajte
- Tvarohový koláč s jablkami 5. februára 2021
- Obrátený tvarohový koláč 1. februára 2021
- Šunkové rolky z lístkového cesta 31. januára 2021
- Tagliatelle Amatriciana 29. januára 2021
- Sladké pokušenie 29. januára 2021
Podporte nás!
Pridaj komentár