Sladké pokušenie
Korpus
3 vajcia
6 PL polohrubá múka
6 PL práškový cukor
kakao
Plnka
1 zlatý klas (40g)
1 PL polohrubej múky
1 PL kryštálového cukru
300 ml mlieka
150 g hery
práškový cukor podľa chuti
čokoláda na ozdobu
Postup:
Na korpus si vymiešame vajíčka s cukrom do peny a potom zľahka primiešame po častiach múku. Na menší plech si dáme papier na pečenie. Väčšiu polovicu cesta vylejeme na plech. Zvyšné cesto zmiešame s kakaom a vylejeme na vrch. Pečieme pri teplote 180°C.
Na plnku si uvaríme hustý puding z mlieka, zlatého klasu, múky a kryštálového cukru. Ešte do horúceho pudingu vmiešame varechou cca 40 g hery. Zvyšné maslo vymiešame s práškovým cukrom a po častiach pridáme vychladnutý puding. Dobre vyšľaháme.
Krém rozotrieme na korpus. Na vrch postrúhame horkú čokoládu.
- Tvarohový koláč s jablkami 5. februára 2021
- Obrátený tvarohový koláč 1. februára 2021
- Šunkové rolky z lístkového cesta 31. januára 2021
- Tagliatelle Amatriciana 29. januára 2021
- Sladké pokušenie 29. januára 2021
Pridaj komentár