Srdiečka na smotane
2 – 3 balenia kuracích srdiečok
cibuľa
kúsok údenej slaniny
kúsok mrkvy, petržlenu (alebo vňať) na vyvarenie
250 ml šľahačkovej smotany
mlieko podľa potreby
soľ, bujón (vegeta)
čierne korenie, nové korenie
bobkový list
cukor a ocot podľa chuti (nemusí byť)
Postup:
Cibuľku a slaninu nakrájame nadrobno. Usmažíme. Srdiečka umyjeme a očistíme. Nakrájame ich na kolieska. Pridáme k cibuľke, trocha orestujeme, ochutíme koreninami, bujónom a soľou. Pridáme zeleninu, podlejeme vodou a uvaríme. Keď sú srdiečka mäkké vyberieme z nich zeleninu (vňať). Pridáme šľahačku, mlieko a zahustíme múkou. Povaríme. Podľa chuti môžeme omáčku ešte dochutiť cukrom a octom.
Podávame s knedľou.
Vyskúšajte
- Pečená kačica 13. septembra 2023
- Krémeš z lístkového cesta 11. septembra 2023
- Brokolicová krémová polievka 4. septembra 2023
- BeBe tvarohový nepečený koláčik 4. septembra 2023
- Gaštanové kocky 2. septembra 2023
Podporte nás!
Pridaj komentár