Srdiečka na smotane
2 – 3 balenia kuracích srdiečok
cibuľa
kúsok údenej slaniny
kúsok mrkvy, petržlenu (alebo vňať) na vyvarenie
250 ml šľahačkovej smotany
mlieko podľa potreby
soľ, bujón (vegeta)
čierne korenie, nové korenie
bobkový list
cukor a ocot podľa chuti (nemusí byť)
Postup:
Cibuľku a slaninu nakrájame nadrobno. Usmažíme. Srdiečka umyjeme a očistíme. Nakrájame ich na kolieska. Pridáme k cibuľke, trocha orestujeme, ochutíme koreninami, bujónom a soľou. Pridáme zeleninu, podlejeme vodou a uvaríme. Keď sú srdiečka mäkké vyberieme z nich zeleninu (vňať). Pridáme šľahačku, mlieko a zahustíme múkou. Povaríme. Podľa chuti môžeme omáčku ešte dochutiť cukrom a octom.
Podávame s knedľou.
Vyskúšajte
- Tvarohový koláč s jablkami 5. februára 2021
- Obrátený tvarohový koláč 1. februára 2021
- Šunkové rolky z lístkového cesta 31. januára 2021
- Tagliatelle Amatriciana 29. januára 2021
- Sladké pokušenie 29. januára 2021
Podporte nás!
Pridaj komentár