• valentín

Srdiečka na smotane

 

Potrebujeme:Srdiečka na smotane

 

2 – 3 balenia kuracích srdiečok

cibuľa

kúsok údenej slaniny

kúsok mrkvy, petržlenu (alebo vňať) na vyvarenie

250 ml šľahačkovej smotany

mlieko podľa potreby

soľ, bujón (vegeta)

čierne korenie, nové korenie

bobkový list

 

cukor a ocot podľa chuti (nemusí byť)

 

Postup:

 

Cibuľku a slaninu nakrájame nadrobno. Usmažíme. Srdiečka umyjeme a očistíme. Nakrájame ich na kolieska. Pridáme k cibuľke, trocha orestujeme, ochutíme koreninami, bujónom a soľou. Pridáme zeleninu, podlejeme vodou a uvaríme. Keď sú srdiečka mäkké vyberieme z nich zeleninu (vňať). Pridáme šľahačku, mlieko a zahustíme múkou. Povaríme. Podľa chuti môžeme omáčku ešte dochutiť cukrom a octom.

Podávame s knedľou.

 

Pridaj komentár

face_uprava
Podporte nás!
Podporte našu snahu pri vytváraní jedinečných receptov. Po kliknutí na PayPal button nám môžete poslať sumu 5,0 Euro.
Recepty, fotografie jedál a ďalší obsah na www.sladky-zivot.sk je chránený autorskými právami.