Zemiaková omáčka na kyslo
4 veľké zemiaky
1 cibuľa
250 ml smotany na varenie
150 – 200 ml mlieka
voda
soľ
čierne korenie, nové korenie
bobkový list
1 KL cukru
ocot
zásmažka na zahustenie
Postup:
Zemiaky očistíme a pokrájame na menšie kúsky. Zalejeme vodou a spolu s koreninami, cukrom a cibuľou varíme. Keď sú zemiaky uvarené, pridáme smotanu a mlieko. Pridáme zásmažku a povaríme 5 minút. Podľa chuti dochutíme octom.
Podávame s vareným vajíčkom, opečenou sekanou alebo špekáčkou či klobáskou.
Vyskúšajte
- Pečená kačica 13. septembra 2023
- Krémeš z lístkového cesta 11. septembra 2023
- Brokolicová krémová polievka 4. septembra 2023
- BeBe tvarohový nepečený koláčik 4. septembra 2023
- Gaštanové kocky 2. septembra 2023
Podporte nás!
Pridaj komentár