Tele medovník
3 vajcia
250 g práškového cukru
500 g polohrubej múky
150 ml oleja
2 PL medu
3 PL granka
1 prášok do medovníkov
1 prášok do pečiva
500 m l mlieka
1 PL lekváru
Krém
240 g masla
150 g práškového cukru
2 žĺtka
1 bielko
Postup:
Vyšľaháme vajcia s cukrom, pridáme lekvár, granko, olej, múka a mlieko. Pečieme na vymastenom a múkou vysypanom plechu. Upečený a vychladnutý koláč prerežeme a plníme krémom. Polejeme čokoládovou polevou.
Krém: Maslo s cukrom vyšľaháme, pridáme žĺtka a nakoniec bielko. Dobre vyšľaháme a natrieme na koláč.
- Pomarančové kolieska s čokoládou 4. januára 2023
- Orechové oriešky plnené karamelom 4. januára 2023
- Medové rezy 2. januára 2023
- Gaštanové kocky 2. januára 2023
- Snehové pusinky 14. decembra 2022
Pridaj komentár