Plnený medovníkový koláč
Potrebujeme:
300 g hladkej múky
200 g práškového cukru
2 vajcia
2 PL medu
1 KL prášku do pečiva
klinčeky, škorica, aníz, kôra citrónová
Plnka
150 g ríbezľového lekváru
100 g orechov
50 g hrozienok
čokoládová poleva
Postup:
Zo surovín vypracujeme cesto. Rozvaľkáme ho na hrúbku 1,5 cm, rozkrojíme na 2 polovice. Jednu vložíme na vymastený a múkou vysypaný plech. Natrieme plnkou a prikryjeme druhou polovicou cesta. Pečieme cca 1 hodinu. Hotový polejeme čokoládou alebo cukrovou polevou.
Vyskúšajte
- Hokaido polievka 19. októbra 2023
- Jablká v cestíčku 19. októbra 2023
- Tekvicový koláč 18. októbra 2023
- Žemlovka s tvarohom a jabĺčkami 18. októbra 2023
- Jablková štrúdľa s hrozienkami 16. októbra 2023
Podporte nás!
Pridaj komentár