• vianočné koláče, vianočné pečenie, medovníky

Arašidový nepečený koláč

 

Potrebujeme:arasidovy kolac

 

400g horká čokoláda

150g Cery

220g olúpaných nesolených arašidov

50g solených arašidov

práškový cukor podľa chuti (cca pol pohára)

arašidové maslo 100g (alebo arašidová pomazánka)

 

Postup:

 

Do vodného kúpeľa si dáme roztopiť čokoládu a ceru, aby nám vznikla homogénna hmota. Dno tortovej formy obalíme potravinovou fóliou, a nalejeme na spodok súvislú vrstvu čokolády, cca 4 mm hrubú. Necháme poriadne stuhnúť v chladničke. Väčšinu čokolády si odložíme.

Do mixéra nasypeme arašidy. Môžeme použiť iba nesolené, a mierne ich rozmixujeme a pridáme trochu soli, alebo použijme nesolené aj solené arašidy podľa rozpisu.

Do mierne rozmixovanej hmoty pridáme arašidové maslo a cukor (alebo arašidovú pomazánku, ale menej cukru). Hmotu rozmixujeme aby bola jemná. Podľa chuti docukríme. Musí mať konzistenciu tuhšieho cesta.

Hmotu vypracujeme ručne podobne ako cesto, aby držala pohromade, a vyvaľkáme z nej kruh, ktorý je o 1-2 cm menší ako priemer tortovej formy. Cesto položíme do stredu na stuhnutú čokoládu. Nakoniec zalejeme zvyškom čokolády a necháme v chladničke úplne stuhnúť.

Po stuhnutí vyberieme z formy a servírujeme.

Odporúčame ako výborný zákusok ku káve. Dobrú chuť!

 

Pridaj komentár

face_uprava
Podporte nás!
Podporte našu snahu pri vytváraní jedinečných receptov. Po kliknutí na PayPal button nám môžete poslať sumu 5,0 Euro.
Recepty, fotografie jedál a ďalší obsah na www.sladky-zivot.sk je chránený autorskými právami.