• vianočné koláče, vianočné pečenie, medovníky

Bryndzové halušky

Potrebujeme:Bryndzové halušky, rýchle a jednoduché zemiakové halušky, hrnčekové halušky

5 zemiakov

100 ml mlieka

2,5 hrnčeka polohrubej múky

3 hrnčeky hladkej múky

2 hrnčeky vody

soľ

250 g ovčej bryndze

250 ml kyslej smotany

slanina (oravská alebo obyčajná údená slanina)

Postup:

Ošúpané a umyté zemiaky nastrúhame na jemnom strúhadle, zalejeme ich mliekom, pridáme vodu, múku, soľ a vymiešame. Vznikne nám hustejšie cesto, ktoré pretrieme cez haluškáreň do vriacej osolenej vody. Keď halušky vyplávajú na povrch, vyberieme ich sitkom, necháme odkvapkať a uložíme na plech, kde ich pomastíme aby sa nám nezlepili. Pred podávaním halušky na tanieri polejeme vymiešanou bryndzou a ozdobíme opraženou slaninkou.

Slaninku nakrájame na kocky a opražíme ju.

Bryndzu vymiešame spolu s kyslou smotanou.

 

2 odpovede na Bryndzové halušky

    Pridaj komentár

    Vaša e-mailová adresa nebude zverejnená. Vyžadované polia sú označené *

    Connect with Facebook

    face_uprava
    Podporte nás!
    Podporte našu snahu pri vytváraní jedinečných receptov. Po kliknutí na PayPal button nám môžete poslať sumu 5,0 Euro.
    Recepty, fotografie jedál a ďalší obsah na www.sladky-zivot.sk je chránený autorskými právami.