Bryndzové halušky
5 zemiakov
100 ml mlieka
2,5 hrnčeka polohrubej múky
3 hrnčeky hladkej múky
2 hrnčeky vody
soľ
250 g ovčej bryndze
250 ml kyslej smotany
slanina (oravská alebo obyčajná údená slanina)
Postup:
Ošúpané a umyté zemiaky nastrúhame na jemnom strúhadle, zalejeme ich mliekom, pridáme vodu, múku, soľ a vymiešame. Vznikne nám hustejšie cesto, ktoré pretrieme cez haluškáreň do vriacej osolenej vody. Keď halušky vyplávajú na povrch, vyberieme ich sitkom, necháme odkvapkať a uložíme na plech, kde ich pomastíme aby sa nám nezlepili. Pred podávaním halušky na tanieri polejeme vymiešanou bryndzou a ozdobíme opraženou slaninkou.
Slaninku nakrájame na kocky a opražíme ju.
Bryndzu vymiešame spolu s kyslou smotanou.
Pridaj komentár
Vyskúšajte
- Hokaido polievka 19. októbra 2023
- Jablká v cestíčku 19. októbra 2023
- Tekvicový koláč 18. októbra 2023
- Žemlovka s tvarohom a jabĺčkami 18. októbra 2023
- Jablková štrúdľa s hrozienkami 16. októbra 2023
Podporte nás!
2 odpovede na Bryndzové halušky