Čalamáda s karfiolom
1 kg hlávkovej kapusty
3 veľké cibule
500 g papriky
2 väčšie mrkvy
350 g karfiolu
300 – 350 g cukru
500 ml octu
1 nakladač (Zelko…)
150 ml vody
Postup:
Zeleninu najemno nakrájame (nastrúhame) a zmiešame s cukrom, octom a nakladačom. Necháme odležať v zakrytej nádobe do druhého dňa. Čalamádu natlačíme do pohárov spolu s nálevom. Poháre uzavrieme a sterilizujeme 15 minút.
Z dávky pripravíme 10 menších pohárov.
- Pomarančové kolieska s čokoládou 4. januára 2023
- Orechové oriešky plnené karamelom 4. januára 2023
- Medové rezy 2. januára 2023
- Gaštanové kocky 2. januára 2023
- Snehové pusinky 14. decembra 2022
Pridaj komentár