Čalamáda s karfiolom
1 kg hlávkovej kapusty
3 veľké cibule
500 g papriky
2 väčšie mrkvy
350 g karfiolu
300 – 350 g cukru
500 ml octu
1 nakladač (Zelko…)
150 ml vody
Postup:
Zeleninu najemno nakrájame (nastrúhame) a zmiešame s cukrom, octom a nakladačom. Necháme odležať v zakrytej nádobe do druhého dňa. Čalamádu natlačíme do pohárov spolu s nálevom. Poháre uzavrieme a sterilizujeme 15 minút.
Z dávky pripravíme 10 menších pohárov.
Vyskúšajte
- Orechovo-bielkové sucháriky 5. decembra 2023
- Hokaido polievka 19. októbra 2023
- Jablká v cestíčku 19. októbra 2023
- Tekvicový koláč 18. októbra 2023
- Žemlovka s tvarohom a jabĺčkami 18. októbra 2023
Podporte nás!
Pridaj komentár