Gaštanové rezy
5 vajec
5 PL práškového cukru
5 PL polohrubej múky
troška prášku do pečiva
kakao
250 g gaštanového pyré
250 g masla
300 ml mlieka
1 zlatý klas
1 KL polohrubej múky
5 PL práškového cukru
jahodový lekvár
cca 200 g maslových sušienok
čokoládová poleva
Postup:
Z bielkov vyšľaháme tuhý sneh, pridáme práškový cukor, postupne žĺtka a nakoniec vmiešame múku s práškom do pečiva. Do tretiny cesta pridáme preosiate kakao. Svetlé cesto vylejeme na vymastený a múkou vysypaný menší plech. Na svetlé cesto natrieme kakaové cesto. Pečieme pri 165°C cca 25 minút. Na vychladnutý korpus natrieme gaštanový krém, ktorý ešte potrieme jahodovým lekvárom. Na lekvárom potretý koláč rozložíme sušienky. Povrch koláča ozdobíme čokoládovou polevou.
Krém: Uvaríme si puding z mlieka, zlatého klasu a múky. Maslo a cukor spolu vyšľaháme, pridáme gaštanové pyré a nakoniec po častiach vychladnutý puding.
- Orechovo-bielkové sucháriky 5. decembra 2023
- Hokaido polievka 19. októbra 2023
- Jablká v cestíčku 19. októbra 2023
- Tekvicový koláč 18. októbra 2023
- Žemlovka s tvarohom a jabĺčkami 18. októbra 2023
Pridaj komentár