• valentín

Huspenina

 

Potrebujeme:

 

2 bravčové paprčky

1 bravčové kolienko

1 zvitok bravčovej kože

1 cibuľa

5 strúčikov cesnaku

soľ, troška vegety

1 malý bobkový list

2 bobulky nového korenia

viac bobuliek celého čierneho korenia

kúsok očistenej mrkvy

voda

 

Postup:

 

Paprčky, kolienko a kožu očistíme a umyjeme. Zalejeme vodou a privedieme k varu. Pozbierame šuminy. Varíme v hrnci s vodou a koreninami, cibuľou, cesnakom a mrkvou. Varíme na slabom plameni cca 4-5 hodín. Počas varenia ešte sem tam pozbierame z povrchu usadeniny. Keď je mäso s paprčkami mäkké a voda sa nám odparila na požadované množstvo, môžeme šťavu zliať cez sitko do druhého hrnca. Mäso a kože oberieme. Rozmiestnime ich do pripravených nádob a zalejeme vývarom. Necháme vychladnúť, uzavrieme a uložíme do chladu.

Podávame s cibuľkou, octom a čerstvým chlebíkom.

 

Pridaj komentár

Vaša e-mailová adresa nebude zverejnená. Vyžadované polia sú označené *

Connect with Facebook

face_uprava
Podporte nás!
Podporte našu snahu pri vytváraní jedinečných receptov. Po kliknutí na PayPal button nám môžete poslať sumu 5,0 Euro.
Recepty, fotografie jedál a ďalší obsah na www.sladky-zivot.sk je chránený autorskými právami.