Huspenina
Potrebujeme:
2 bravčové paprčky
1 bravčové kolienko
1 zvitok bravčovej kože
1 cibuľa
5 strúčikov cesnaku
soľ, troška vegety
1 malý bobkový list
2 bobulky nového korenia
viac bobuliek celého čierneho korenia
kúsok očistenej mrkvy
voda
Postup:
Paprčky, kolienko a kožu očistíme a umyjeme. Zalejeme vodou a privedieme k varu. Pozbierame šuminy. Varíme v hrnci s vodou a koreninami, cibuľou, cesnakom a mrkvou. Varíme na slabom plameni cca 4-5 hodín. Počas varenia ešte sem tam pozbierame z povrchu usadeniny. Keď je mäso s paprčkami mäkké a voda sa nám odparila na požadované množstvo, môžeme šťavu zliať cez sitko do druhého hrnca. Mäso a kože oberieme. Rozmiestnime ich do pripravených nádob a zalejeme vývarom. Necháme vychladnúť, uzavrieme a uložíme do chladu.
Podávame s cibuľkou, octom a čerstvým chlebíkom.
- Pečená kačica 13. septembra 2023
- Krémeš z lístkového cesta 11. septembra 2023
- Brokolicová krémová polievka 4. septembra 2023
- BeBe tvarohový nepečený koláčik 4. septembra 2023
- Gaštanové kocky 2. septembra 2023
Pridaj komentár