• valentín

Karamelový cheesecake

 

Potrebujeme:karamelový cheesecake, tvarohový koláč

 

Korpus

 

200 g sušienok

120 g masla

 

Plnka

 

500 g tvaroh

100 g mascarpone

100 g bielej čokolády

100 g kyslá smotana

250 g práškový cukor

3 vajcia ( veľkosť L)

citrónová kôra

1 lyžička vanilkového cukru

 

Poleva

 

200 g cukru

60 ml vody

180 ml šľahačka

30 g masla

 

Postup:

 

Rúru si rozohrejeme na 190°C. Sušienky najemno pomelieme a zmiešame s roztopeným maslom. Touto zmesou naplníme formu a dáme na 10 minút do trúby. Zatiaľ si v miske vymiešame tvaroh s mascarpone, potom pridáme práškový a vanilkový cukor, roztopenú bielu čokoládu, citrónovú kôru a smotanu. Nakoniec pridáme vajíčka po jednom. Pripravený krém vylejeme na vychladnutý korpus. Prvých 10 minút pečieme pri teplote 190°C. Potom teplotu znížime na 115°C a pečieme ďalších cca 90 minút. Podľa potreby necháme cheesecake ešte vo vypnutej rúre 10 minút .

 

Poleva: Cukor s vodou rozpustíme na miernom ohni a občas premiešame. Keď zmes začne mať zlatohnedú karamelovú farbu odstavíme ju z ohňa a opatrne začneme pridávať šľahačku. Potom znova vrátime na oheň a pomaly miešame dokým sa nám zmes nespojí. Nakoniec pridáme maslo a odstránime z ohňa. Počkáme kým nám zmes trochu vychladne a nalejeme na upečený cheesecake.

 

 

Pridaj komentár

Vaša e-mailová adresa nebude zverejnená. Vyžadované polia sú označené *

Connect with Facebook

face_uprava
Podporte nás!
Podporte našu snahu pri vytváraní jedinečných receptov. Po kliknutí na PayPal button nám môžete poslať sumu 5,0 Euro.
Recepty, fotografie jedál a ďalší obsah na www.sladky-zivot.sk je chránený autorskými právami.