Karamelový cheesecake
Korpus
200 g sušienok
120 g masla
Plnka
500 g tvaroh
100 g mascarpone
100 g bielej čokolády
100 g kyslá smotana
250 g práškový cukor
3 vajcia ( veľkosť L)
citrónová kôra
1 lyžička vanilkového cukru
Poleva
200 g cukru
60 ml vody
180 ml šľahačka
30 g masla
Postup:
Rúru si rozohrejeme na 190°C. Sušienky najemno pomelieme a zmiešame s roztopeným maslom. Touto zmesou naplníme formu a dáme na 10 minút do trúby. Zatiaľ si v miske vymiešame tvaroh s mascarpone, potom pridáme práškový a vanilkový cukor, roztopenú bielu čokoládu, citrónovú kôru a smotanu. Nakoniec pridáme vajíčka po jednom. Pripravený krém vylejeme na vychladnutý korpus. Prvých 10 minút pečieme pri teplote 190°C. Potom teplotu znížime na 115°C a pečieme ďalších cca 90 minút. Podľa potreby necháme cheesecake ešte vo vypnutej rúre 10 minút .
Poleva: Cukor s vodou rozpustíme na miernom ohni a občas premiešame. Keď zmes začne mať zlatohnedú karamelovú farbu odstavíme ju z ohňa a opatrne začneme pridávať šľahačku. Potom znova vrátime na oheň a pomaly miešame dokým sa nám zmes nespojí. Nakoniec pridáme maslo a odstránime z ohňa. Počkáme kým nám zmes trochu vychladne a nalejeme na upečený cheesecake.
- Pečená kačica 13. septembra 2023
- Krémeš z lístkového cesta 11. septembra 2023
- Brokolicová krémová polievka 4. septembra 2023
- BeBe tvarohový nepečený koláčik 4. septembra 2023
- Gaštanové kocky 2. septembra 2023
Pridaj komentár