• vianočné koláče, vianočné pečenie, medovníky

Medový krémeš

 

Potrebujeme:Medový krémeš, koláče, torty, pečenie, vianoce, plnky, medovníky

 

Kaša

800 ml mlieka

2 žĺtka

2 vrecká zlatého klasu

1 vanilkový cukor

2 PL hladkej múky

150 g práškového cukru

 

jedno balenie medových plátov (4 pláty)

 

Plnka

250 g palmarinu

šľahačka  Oetker v sáčku + 150 ml mlieka (vyšľahať)

 

Postup:

 

Všetky suroviny vyšľaháme na kašu ručným šľahačom a dáme variť. Varíme do zhustnutia. Necháme vychladnúť.

Palmarín vyšľaháme.  Do vyšľahaného palmarínu postupne po lyžičkách zapracujeme všetku kašu.

Na 2 medové pláty, ktoré sme položili vedľa seba, natrieme krém, na to šľahačku a prikryjeme plátmi. Necháme odležať v chladničke. Pred podávaním posypeme práškovým cukrom.

Pridaj komentár

face_uprava
Podporte nás!
Podporte našu snahu pri vytváraní jedinečných receptov. Po kliknutí na PayPal button nám môžete poslať sumu 5,0 Euro.
Recepty, fotografie jedál a ďalší obsah na www.sladky-zivot.sk je chránený autorskými právami.