Tvarohová štrúdla
štrúdlové cesto (ťahané 4 pláty)
Na jeden plát cesta
250 g jemného tvarohu
2 pl práškového cukru
1 vanilkový cukor
3/4 balíčka zlatého klasu (cca 30g)
citrónová kôra (z 1/2 citróna)
hrozienka
Postup:
Štrúdľové pláty potrieme tvarohovou náplňou, posypeme hrozienkami a zľahka zrolujeme (aby počas pečenie štrúdla nepraskla). Potrieme rozšľahaným vajíčkom, popicháme vidličkou a ozdobíme trstinovým cukrom a orechmi. Pečieme pri 210 °C. Upečené poprášime práškovým cukrom.
Na tvarohovú náplň vymiešame tvaroh, cukor, vanilkový cukor, zlatý klas a citrónovú kôru.
- Pomarančové kolieska s čokoládou 4. januára 2023
- Orechové oriešky plnené karamelom 4. januára 2023
- Medové rezy 2. januára 2023
- Gaštanové kocky 2. januára 2023
- Snehové pusinky 14. decembra 2022
Pridaj komentár