Tvarohová štrúdla

 

Potrebujeme:tvarohová štrúdľa

 

štrúdlové cesto (ťahané 4 pláty)

 

Na jeden plát cesta

 

250 g jemného tvarohu

2 pl práškového cukru

1 vanilkový cukor

3/4 balíčka zlatého klasu (cca 30g)

citrónová kôra (z 1/2 citróna)

hrozienka

 

 

Postup:

 

Štrúdľové pláty potrieme tvarohovou náplňou, posypeme hrozienkami a zľahka zrolujeme (aby počas pečenie štrúdla nepraskla). Potrieme rozšľahaným vajíčkom, popicháme vidličkou a ozdobíme trstinovým cukrom a orechmi. Pečieme pri 210 °C. Upečené poprášime práškovým cukrom.

 

Na tvarohovú náplň vymiešame tvaroh, cukor, vanilkový cukor, zlatý klas a citrónovú kôru.

 

Pridaj komentár

face_uprava
Podporte nás!
Podporte našu snahu pri vytváraní jedinečných receptov. Po kliknutí na PayPal button nám môžete poslať sumu 5,0 Euro.
Recepty, fotografie jedál a ďalší obsah na www.sladky-zivot.sk je chránený autorskými právami.