Jahodové rezy
4 vajcia
8 PL práškového cukru
8 PL polohrubej múky
kakao
Krém
300 ml mlieka
2,5 PL polohrubej múky
1 vanilkový cukor
40 g cery
200 g masla
4 – 5 PL práškového cukru
čokoláda na zdobenie
Postup:
Celé vajcia vyšľaháme s cukrom. Nakoniec zľahka vmiešame múku. Do menšej časti cesta pridáme kakao. Vylejeme na menší plech vystlaný papierom na pečenie. Polejeme kakaovým cestom a pomocou vidličky jemne zamiešame do bledého cesta aby nám vznikol mramorový korpus. Pečieme pri 180°C cca 25 minút.
Na krém uvaríme pudingovú kašu z mlieka, cukru a múky (časť mlieka zmiešame s múkou a pridáme do vriaceho mlieka za stáleho miešania). Chvíľu povaríme. Po odstavení zo sporáka ešte do horúceho pudingu vmiešame ceru. Necháme vychladnúť.
Maslo s cukrom vyšľaháme. Po častiach pridávame puding. Dobre spolu vyšľaháme.
Na upečený a vychladnutý korpus natrieme tenkú vrstvu krému, ozdobíme jahodami. Na jahody natrieme krém. Ozdobíme nastrúhanou čokoládou.
- Orechovo-bielkové sucháriky 5. decembra 2023
- Hokaido polievka 19. októbra 2023
- Jablká v cestíčku 19. októbra 2023
- Tekvicový koláč 18. októbra 2023
- Žemlovka s tvarohom a jabĺčkami 18. októbra 2023
Pridaj komentár