• valentín

Krémeš z lístkového cesta

 

Potrebujeme:

 

1 l mlieka
2 balíčky vanilkového cukru
3 PL kryštálového cukru
4 žĺtky
2 balíčky Zlatého klasu
2 PL hladkej múky

4 bielky
3 PL práškového cukru

 

2 pláty lístkového cesta

 

500 ml smotany na šľahanie

práškový cukor na posypanie

 

Postup:

 

Každý plát lístkového cesta popicháme vidličkou a upečieme pri 200 °C do zlatista.  

Príprava krému:

V troche mlieka zmiešame vanilkový cukor, žĺtky, Zlaté klasy a múku. Pomocou metličky vmiešame do vriaceho mlieka osladeného kryštálovým cukrom. Uvaríme hustý krém.

Bielky vyšľaháme s práškovým cukrom a pridáme do uvareného horúceho krému. Poriadne miešame metličkou aby sa bielky poriadne zapracovali.

Natrieme na plát upečeného lístkového cesta a necháme vychladnúť. Potom pridáme vrstvu vyšľahanej šľahačky a prikryjeme druhým upečeným lístkovým plátom.

Odložíme stuhnúť do chladničky. Nakrájané krémeše pred podávaním posypeme práškovým cukrom.

Pridaj komentár

Vaša e-mailová adresa nebude zverejnená. Vyžadované polia sú označené *

Connect with Facebook

face_uprava
Podporte nás!
Podporte našu snahu pri vytváraní jedinečných receptov. Po kliknutí na PayPal button nám môžete poslať sumu 5,0 Euro.
Recepty, fotografie jedál a ďalší obsah na www.sladky-zivot.sk je chránený autorskými právami.