Pečená kačica

 

Potrebujeme:

 

kačica

soľ

 

cibuľa

masť

hlávková kapusta

korenie, kmín, soľ

cukor, ocot

 

Postup:

 

Kačicu umyjeme, očistíme od pierok a dobre nasolíme zvonka i zvnútra, najlepšie deň až dva pred pečením. Kačicu premiestnime na pekáč, podlejeme trochou vody. Nohy kačky môžeme zviazať motúzikom. Pekáč prikryjeme a dáme piecť do rúry pri teplote 190 °C na 1,5 hod. Priebežne kontrolujeme aby voda nevyvrela. Kačicu po tomto čase obrátime a ešte pol hodinu pečieme prikrytú. Masť z pekáča odoberieme. Na zvyšnom výpeku kačicu dopečieme za občasného polievania do zlatista. Pečieme ju už odokrytú.

Časť výpeku odoberiem a odložíme si ho na potieranie lokšov a na dochutenie dusenej kapusty.

 

Cibuľu nakrájame na drobno, restujeme na masti do sklovita. Pridáme kryštálový cukor a necháme ho trocha skaramelizovať. Pridáme nakrájanú kapustu, osolíme, okoreníme a chvíľu podusíme za občasného miešania. Ochutíme octom a prikryté dusíme do zmäknutia. Kapustu nepodlievame vodou!

Pred dokončením kapustu ochutíme výpekom, dochutíme ešte podľa chuti cukrom a octom. Chvíľu podusíme aby sa chute spojili a šťava odparila.

Podávame s lokšami.

Lokše omastíme výpekom s kačacou masťou. Ohrejeme na panvičke alebo v rúre. 

Dobrú chuť.

Pridaj komentár

Vaša e-mailová adresa nebude zverejnená. Vyžadované polia sú označené *

Connect with Facebook

face_uprava
Podporte nás!
Podporte našu snahu pri vytváraní jedinečných receptov. Po kliknutí na PayPal button nám môžete poslať sumu 5,0 Euro.
Recepty, fotografie jedál a ďalší obsah na www.sladky-zivot.sk je chránený autorskými právami.