Orechové rožteky
350 g hladkej múky
210 g práškového cukru
280 g palmarinu (hery)
citrónová kôra
1/2 KL škorice
1/2 KL mletého klinčeka
140 g mletých orechov
1 žĺtok
Plnka:
100 g masla
100 g práškového cukru
100 g mletých orechov
čokoláda na zdobenie
Postup:
Vypracujeme cesto, ktoré necháme do druhého dňa odpočinúť v chladničke. Plníme ho do formičiek (nie úplne po okraj). Upečieme pri 180°C. Po upečení vyklopíme z formičiek a plníme krémom. Po zlepení omáčame konce do čokolády.
Plnku pripravíme zmiešaním masla, cukru a orechov.
Vyskúšajte
- Orechovo-bielkové sucháriky 5. decembra 2023
- Hokaido polievka 19. októbra 2023
- Jablká v cestíčku 19. októbra 2023
- Tekvicový koláč 18. októbra 2023
- Žemlovka s tvarohom a jabĺčkami 18. októbra 2023
Podporte nás!
Pridaj komentár