Perníkové rezy s čokoládou
2 hrnčeky polohrubej múky
3/4 hrnček kryštálového cukru
1 prášok do perníka
1 vanilkový cukor
2 PL kakaa
1 hrnček mlieka
1/2 hrnčeka oleja
2 vajcia
2 PL slivkového lekváru
marhuľový lekvár na potretie koláča
Poleva
100 g čokolády na varenie
maslo
Postup:
Všetky suroviny vyšľaháme šľahačom, vylejeme na plech vyložený papierom na pečenie a dáme piecť. Pečieme pri teplote 180°C cca 35 – 40 minút. Po upečení, horúci koláč natrieme marhuľovým lekvárom. Po pol hodine teplý koláč ozdobíme čokoládovou polevou. Necháme vychladnúť a skladujeme v chladničke.
Vyskúšajte
- Jahodový sen 28. mája 2023
- Tvarohovo – jahodový pohár 27. mája 2023
- Jahodové rezy 26. mája 2023
- Jahodová mascarpone torta 24. mája 2023
- Jahodový koláč so sušienkami 23. mája 2023
Podporte nás!
Pridaj komentár