Perníkové rezy s čokoládou
2 hrnčeky polohrubej múky
3/4 hrnček kryštálového cukru
1 prášok do perníka
1 vanilkový cukor
2 PL kakaa
1 hrnček mlieka
1/2 hrnčeka oleja
2 vajcia
2 PL slivkového lekváru
marhuľový lekvár na potretie koláča
Poleva
100 g čokolády na varenie
maslo
Postup:
Všetky suroviny vyšľaháme šľahačom, vylejeme na plech vyložený papierom na pečenie a dáme piecť. Pečieme pri teplote 180°C cca 35 – 40 minút. Po upečení, horúci koláč natrieme marhuľovým lekvárom. Po pol hodine teplý koláč ozdobíme čokoládovou polevou. Necháme vychladnúť a skladujeme v chladničke.
Vyskúšajte
- Tvarohový koláč s jablkami 5. februára 2021
- Obrátený tvarohový koláč 1. februára 2021
- Šunkové rolky z lístkového cesta 31. januára 2021
- Tagliatelle Amatriciana 29. januára 2021
- Sladké pokušenie 29. januára 2021
Podporte nás!
Pridaj komentár