• valentín

Perníkové rezy s čokoládou

 

Potrebujeme:

 

2 hrnčeky polohrubej múky

3/4 hrnček kryštálového cukru

1 prášok do perníka

1 vanilkový cukor

2 PL kakaa

1 hrnček mlieka 

1/2 hrnčeka oleja

2 vajcia

2 PL slivkového lekváru

 

marhuľový lekvár na potretie koláča

 

Poleva

100 g čokolády na varenie

maslo

 

Postup:

 

Všetky suroviny vyšľaháme šľahačom, vylejeme na plech vyložený papierom na pečenie a dáme piecť.  Pečieme pri teplote 180°C cca 35 – 40 minút. Po upečení, horúci koláč natrieme marhuľovým lekvárom. Po pol hodine teplý koláč ozdobíme čokoládovou polevou. Necháme vychladnúť a skladujeme v chladničke.

 

Pridaj komentár

Vaša e-mailová adresa nebude zverejnená. Vyžadované polia sú označené *

Connect with Facebook

face_uprava
Podporte nás!
Podporte našu snahu pri vytváraní jedinečných receptov. Po kliknutí na PayPal button nám môžete poslať sumu 5,0 Euro.
Recepty, fotografie jedál a ďalší obsah na www.sladky-zivot.sk je chránený autorskými právami.