Rýchle oškvarkové pagáčiky

 

Potrebujeme:Oškvarkové pagáčiky

 

250 g polohrubej múky

150 g mletých oškvarkov

20 g masti

1 PL kyslej smotany

1 vaječný žĺtok

1,5 KL soli

 

 

Na kvások:

100 ml teplého mlieka

25 g kvasníc

1 KL cukru

 

na potretie vajíčko

 

Postup:

 

Pripravíme si kvások z mlieka, kvasníc a cukru. Doba vykysnutia je cca 15-20 minút.

 

Múku spolu s ostatnými surovinami vypracujeme rukami  na nelepivé cesto. Cesto mierne pomúčime, prikryjeme utierkou a na teplom mieste necháme 1 hodinu vykysnúť aby zdvojnásobilo svoj objem.

 

Vykysnuté cesto rozvaľkáme na nie moc pomúčenej doske na hrúbku 1,5 cm. Na povrchu cesta vytvoríme ostrým nožom pomocou zárezov šikmú mriežku. Formičkou vykrajujeme malé pagáčiky. Medzi dlaňami každý pagáčik ešte dotvarujeme aby sa trochu zdvihol do výšky. Pagáčiky pokladáme na papierom vyložený plech a necháme ich 20 minút nakysnúť.

 

Po nakysnutí ich 2 x potrieme rozšľahaným vajíčkom a pečieme v predhriatej rúre na 180°C cca 15 minút.

 

 

Pridaj komentár

Vaša e-mailová adresa nebude zverejnená. Vyžadované polia sú označené *

Connect with Facebook

face_uprava
Podporte nás!
Podporte našu snahu pri vytváraní jedinečných receptov. Po kliknutí na PayPal button nám môžete poslať sumu 5,0 Euro.
Recepty, fotografie jedál a ďalší obsah na www.sladky-zivot.sk je chránený autorskými právami.