Rýchly ražný posúch bez kvasníc
Potrebujeme:
- 150g ražnej celozrnnej hladkej múky
- 100g hladkej pšeničnej múky
- 1/2 balíčka prášku do pečiva
- 160 ml vody
- štipka soli
- 6 PL oleja
- 1 veľká kyslá smotana
- údená slaninka
- pór
- kôpor
Postup:
Múku zmiešame s práškom do pečiva, pridáma soľ, olej, vodu a vymiesime na hladké cesto. Na vymastený plech roztlačíme rukami cesto do požadovaného tvaru, potrieme smotanou, posypeme nakrájanou slaninkou, pórom a kôprom. Povrch jemne posolíme.
Pečieme pri 220 ˚C 15 minút.
- Pred pečením
- Upečený posúch
Vyskúšajte
- Žemlovka s tvarohom a jabĺčkami 22. januára 2021
- Šišky bez kysnutia 20. januára 2021
- Výborné a rýchle lievance 19. januára 2021
- Bravčové mäso na hríboch a zelenine 18. januára 2021
- Krabí šalát s kukuricou 18. januára 2021
Podporte nás!
Pridaj komentár