Salkové rezy
Korpus
3 veľké vajíčka
6 PL práškového cukru
6 PL polohrubej múky
kakao
rum
Krém
250 g masla
1 konzerva salka
čokoládová poleva
Postup:
Vajíčka vyšľaháme s preosiatym práškovým cukrom do peny. Nakoniec zľahka primiešame preosiatu múku. Časť cesta ofarbíme kakaom.
Menší plech vyložíme papierom na pečenie. Svetlé cesto vylejeme na plech. Navrch rovnomerne vylejeme kakaové cesto. Pomocou vidličky, krúživými pohybmi jemne zmiešame obe cestá. Pečieme cca 20 minút pri teplote 180°C. Upečený korpus po vychladnutí rozkrojíme na dve polovice. Kurpus pokropíme rumom. Polovicu krému natrieme na jeden korpus. Prikryjeme druhým a natrieme druhú polovicu krému. Polejeme čokoládou a dáme stuhnúť do chladničky.
Krém pripravíme vyšľahaním masla spolu so salkom.
- Klobáskové pagáčiky 21. marca 2024
- Špenátovo-syrové slimáčiky 21. marca 2024
- Karamelové rezy 21. marca 2024
- Margotkový koláčik 21. marca 2024
- Veľkonočná fašírka 20. marca 2024
Pridaj komentár