Špaldové medovníky
275 g hladkej celozrnnej špaldovej múky
275 g hladkej múky T650
220 g práškového cukru
3 vajcia
70 g hery
4 PL medu
15 g mletého korenia na medovníčky
mletá škorica
1 KL sódy bikarbóny
Na zdobenie bielková poleva
140 g práškového cukru
1 bielko
Postup:
Vypracujeme cesto. Môžeme ho hneď vyvaľkať alebo odložiť do chladničky a spracovať neskôr o 2-3 dni. Vyvaľkáme hrubší plát a vykrajujeme drobnejšie tvary. Pečieme na plechu s papierom na pečenie pri teplote 180 °C. Medovníčky nepotierame vajíčkom. Po upečení a vychladnutí ich ozdobíme biekovou polevou.
Poleva na zdobenie: Bielko vyšľaháme s cukrom. Šľaháme cca 15 minút.
Vyskúšajte
- Klobáskové pagáčiky 21. marca 2024
- Špenátovo-syrové slimáčiky 21. marca 2024
- Karamelové rezy 21. marca 2024
- Margotkový koláčik 21. marca 2024
- Veľkonočná fašírka 20. marca 2024
Podporte nás!
Pridaj komentár