Špaldové medovníky

 

Potrebujeme:Špaldové medovníčky - sladký život, vianočné pečenie, koláče, torty, drobné koláčiky

 

275 g hladkej celozrnnej špaldovej múky

275 g hladkej múky T650

220 g práškového cukru

3 vajcia

70 g hery

4 PL medu

15 g mletého korenia na medovníčky

mletá škorica

1 KL sódy bikarbóny

 

Na zdobenie bielková poleva

 

140 g práškového cukru

1 bielko

 

Postup:

 

Vypracujeme cesto. Môžeme ho hneď vyvaľkať alebo odložiť do chladničky a spracovať neskôr o 2-3 dni. Vyvaľkáme hrubší plát a vykrajujeme drobnejšie tvary. Pečieme na plechu s papierom na pečenie pri teplote 180 °C. Medovníčky nepotierame vajíčkom. Po upečení a vychladnutí ich ozdobíme biekovou polevou.

 

Poleva na zdobenie: Bielko vyšľaháme s cukrom. Šľaháme cca 15 minút. 

 

 

Pridaj komentár

Vaša e-mailová adresa nebude zverejnená. Vyžadované polia sú označené *

Connect with Facebook

face_uprava
Podporte nás!
Podporte našu snahu pri vytváraní jedinečných receptov. Po kliknutí na PayPal button nám môžete poslať sumu 5,0 Euro.
Recepty, fotografie jedál a ďalší obsah na www.sladky-zivot.sk je chránený autorskými právami.