Šťavnatá pudingová štrúdľa
Potrebujeme:
1 balenie mrazeného lístkového cesta
1 balíček krémového prášku Zlatý klas
500 ml mlieka
150 g kryštálového cukru
700 g šťavnatých jabĺk
80 g masla
1 balenie okrúhlych detských piškót
2 čajové lyžičky mletej škorice
1 balíček vanilínového cukru
Práškový cukor na posypanie štrúdle
Múku na posypanie dosky
Postup:
Lístkové cesto rozdelíme na 2 polovice. Na pomúčenej doske natenko vyvaľkáme. Zo zlatého klasu, mlieka a 50 g kryštálového cukru uvaríme hustý puding.
Jablká očistíme, nastrúhame alebo nakrájame na tenké plátky. Polovicu cesta rozložíme na suchý plech a povrch potrieme trochou roztopeného masla. Rozložíme polovičné množstvo piškót, na ne nastrúhané jablká, posypeme polovičným množstvom mletej škorice, vanilínového cukru a 50 g kryštálového cukru. Polejeme polovicou teplého pudingu. Cesto s plnkou po dĺžke preložíme tak, aby sa okraje stretli v strede.
Rovnaký postup použijeme pri spracovaní druhej polovice cesta. Povrch cesta potrieme zvyškom roztopeného masla. Pečieme vo vyhriatej rúre pri 200° C cca 25 minút. Upečenú štrúdľu pred podávaním posypeme práškovým cukrom.
- Orechovo-bielkové sucháriky 5. decembra 2023
- Hokaido polievka 19. októbra 2023
- Jablká v cestíčku 19. októbra 2023
- Tekvicový koláč 18. októbra 2023
- Žemlovka s tvarohom a jabĺčkami 18. októbra 2023