• valentín

Šťavnatá pudingová štrúdľa

Potrebujeme:

1 balenie mrazeného lístkového cesta

1 balíček krémového prášku Zlatý klas

500 ml mlieka

150 g kryštálového cukru

700 g šťavnatých jabĺk

80 g masla

1 balenie okrúhlych detských piškót

2 čajové lyžičky mletej škorice

1 balíček vanilínového cukru

Práškový cukor na posypanie štrúdle

Múku na posypanie dosky

 

Postup:

Lístkové cesto  rozdelíme na 2 polovice. Na pomúčenej doske natenko vyvaľkáme. Zo zlatého klasu, mlieka a 50 g kryštálového cukru uvaríme hustý puding.

Jablká očistíme, nastrúhame alebo nakrájame na tenké plátky. Polovicu cesta rozložíme na suchý plech a povrch potrieme trochou roztopeného masla. Rozložíme polovičné množstvo piškót, na ne nastrúhané jablká, posypeme polovičným množstvom mletej škorice, vanilínového cukru a 50 g kryštálového cukru. Polejeme polovicou teplého pudingu. Cesto s plnkou po dĺžke preložíme tak, aby sa okraje stretli v strede.

Rovnaký postup použijeme pri spracovaní druhej polovice cesta. Povrch cesta potrieme zvyškom roztopeného masla. Pečieme vo vyhriatej rúre pri 200° C cca 25 minút. Upečenú štrúdľu pred podávaním posypeme práškovým cukrom.

 

face_uprava
Podporte nás!
Podporte našu snahu pri vytváraní jedinečných receptov. Po kliknutí na PayPal button nám môžete poslať sumu 5,0 Euro.
Recepty, fotografie jedál a ďalší obsah na www.sladky-zivot.sk je chránený autorskými právami.