Cesnakové langoše
500 g polohrubej múky
1 KL soli
troška sódy bikarbóny
150 ml mlieka
125 g kyslej smotany
Na kvások
100 ml teplého mlieka
1/2 kocky droždia
1 KL hladkej múky
trocha cukru
Na potieranie langošov
rozotretý cesnak
trocha soli
trocha oleja a vody
olej na vysmážanie
Postup:
Z mlieka, cukru, múky a droždia si pripravíme kvások. Vykysnutý kvások zmiešame s múkou, soľou, kyslou smotanou a mliekom. Vymiesime cesto, ktoré odložíme na 1 hodinu do chladničky. Z cesta formujeme bochníčky. Bochníčky necháme kysnúť ešte 20 minút v teple na doske. Vykysnuté vytvarujeme do langoša a vypražíme. Hotové langoše potierame pripraveným cesnakom, kečupom a posypeme strúhaným syrom.
V prípade, že pripravujme langoše z väčšieho množstva múky, zvyšné cesto uskladníme v chladničke.
- Pečená kačica 13. septembra 2023
- Krémeš z lístkového cesta 11. septembra 2023
- Brokolicová krémová polievka 4. septembra 2023
- BeBe tvarohový nepečený koláčik 4. septembra 2023
- Gaštanové kocky 2. septembra 2023
Pridaj komentár