• valentín

Cesnakové langoše

 

Potrebujeme:Cesnakové langoše

 

500 g polohrubej múky

1 KL soli

troška sódy bikarbóny

150 ml mlieka

125 g kyslej smotany

 

Na kvások

100 ml teplého mlieka

1/2 kocky droždia

1 KL hladkej múky

trocha cukru

 

Na potieranie langošov

rozotretý cesnak

trocha soli

trocha oleja a vody 

 

olej na vysmážanie

 

 

Postup:

 

Z mlieka, cukru, múky a droždia si pripravíme kvások. Vykysnutý kvások zmiešame s múkou, soľou, kyslou smotanou a mliekom. Vymiesime cesto, ktoré odložíme na 1 hodinu do chladničky. Z cesta formujeme bochníčky. Bochníčky necháme kysnúť ešte 20 minút v teple na doske. Vykysnuté vytvarujeme do langoša a vypražíme. Hotové langoše potierame pripraveným cesnakom, kečupom a posypeme strúhaným syrom. 

 

V prípade, že pripravujme langoše z väčšieho množstva múky, zvyšné cesto uskladníme v chladničke.

 

Pridaj komentár

Vaša e-mailová adresa nebude zverejnená. Vyžadované polia sú označené *

Connect with Facebook

face_uprava
Podporte nás!
Podporte našu snahu pri vytváraní jedinečných receptov. Po kliknutí na PayPal button nám môžete poslať sumu 5,0 Euro.
Recepty, fotografie jedál a ďalší obsah na www.sladky-zivot.sk je chránený autorskými právami.