Cesnakové langoše
500 g polohrubej múky
1 KL soli
troška sódy bikarbóny
150 ml mlieka
125 g kyslej smotany
Na kvások
100 ml teplého mlieka
1/2 kocky droždia
1 KL hladkej múky
trocha cukru
Na potieranie langošov
rozotretý cesnak
trocha soli
trocha oleja a vody
olej na vysmážanie
Postup:
Z mlieka, cukru, múky a droždia si pripravíme kvások. Vykysnutý kvások zmiešame s múkou, soľou, kyslou smotanou a mliekom. Vymiesime cesto, ktoré odložíme na 1 hodinu do chladničky. Z cesta formujeme bochníčky. Bochníčky necháme kysnúť ešte 20 minút v teple na doske. Vykysnuté vytvarujeme do langoša a vypražíme. Hotové langoše potierame pripraveným cesnakom, kečupom a posypeme strúhaným syrom.
V prípade, že pripravujme langoše z väčšieho množstva múky, zvyšné cesto uskladníme v chladničke.
- Čokoládové brownie sušienky 3. januára 2022
- Plnené kakaové oriešky 2. decembra 2021
- Jablkové pyté 29. novembra 2021
- Kokosové medvedie labky 29. novembra 2021
- Bleskový koláč s jablkami 4. novembra 2021
Pridaj komentár