Cesnakové langoše
500 g polohrubej múky
1 KL soli
troška sódy bikarbóny
150 ml mlieka
125 g kyslej smotany
Na kvások
100 ml teplého mlieka
1/2 kocky droždia
1 KL hladkej múky
trocha cukru
Na potieranie langošov
rozotretý cesnak
trocha soli
trocha oleja a vody
olej na vysmážanie
Postup:
Z mlieka, cukru, múky a droždia si pripravíme kvások. Vykysnutý kvások zmiešame s múkou, soľou, kyslou smotanou a mliekom. Vymiesime cesto, ktoré odložíme na 1 hodinu do chladničky. Z cesta formujeme bochníčky. Bochníčky necháme kysnúť ešte 20 minút v teple na doske. Vykysnuté vytvarujeme do langoša a vypražíme. Hotové langoše potierame pripraveným cesnakom, kečupom a posypeme strúhaným syrom.
V prípade, že pripravujme langoše z väčšieho množstva múky, zvyšné cesto uskladníme v chladničke.
- Pomarančové kolieska s čokoládou 4. januára 2023
- Orechové oriešky plnené karamelom 4. januára 2023
- Medové rezy 2. januára 2023
- Gaštanové kocky 2. januára 2023
- Snehové pusinky 14. decembra 2022
Pridaj komentár