• vianočné koláče, vianočné pečenie, medovníky

Gaštanový koláč

Potrebujeme:Gaštanový koláč, sladký život

Korpus:

5 vajec

230 g práškového cukru

100 g mletých orechov

170 g hladkej múky

10 PL vody

trocha prášku do pečiva

Gaštanový krém:Gaštanový koláč, sladký život, gaštanové rezy, gaštanové pyré

1 kocka gaštanového pyré

170 g masla

300 ml mlieka

1 zlatý klas

práškový cukor

Šľahačkový krém:

500 ml mlieka

1 žĺtok

200 g cery

100 g masla

1 vanilkový cukor

30 g kryštálového cukru

 

lekvár na potretie korpusu

Postup:

Bielka vyšľaháme s cukrom, pridáme žĺtka, vodu a zľahka vmiešame múku s kypriacim práškom a orechy. Vylejeme na plech a pečieme pri 175 °C cca 30 minút. Vychladnutý korpus potrieme lekvárom, na to rozotrieme gaštanový krém a na koniec šľahačkový krém. Koláč dáme stuhnúť do chladničky. Vychladnutý koláč dozdobíme …

Gaštanový krém:

Z mlieka, cukru a zlatého klasu pripravíme puding. Vychladnutý puding vyšľaháme s maslom, cukrom a gaštanovým pyré.

Šľahačkový krém:

Mlieko, cukor, maslo a ceru rozpustíme. Nesmie nám to vrieť. Nakoniec pridáme žĺtok, tri minúty všetko mixujeme a odložíme na deň do chladničky. Na druhý deň vyšľaháme tuhý šľahačkový krém.

Pridaj komentár

Vaša e-mailová adresa nebude zverejnená. Vyžadované polia sú označené *

Connect with Facebook

face_uprava
Podporte nás!
Podporte našu snahu pri vytváraní jedinečných receptov. Po kliknutí na PayPal button nám môžete poslať sumu 5,0 Euro.
Recepty, fotografie jedál a ďalší obsah na www.sladky-zivot.sk je chránený autorskými právami.