Gaštanový koláč
Korpus:
5 vajec
230 g práškového cukru
100 g mletých orechov
170 g hladkej múky
10 PL vody
trocha prášku do pečiva
1 kocka gaštanového pyré
170 g masla
300 ml mlieka
1 zlatý klas
práškový cukor
Šľahačkový krém:
500 ml mlieka
1 žĺtok
200 g cery
100 g masla
1 vanilkový cukor
30 g kryštálového cukru
lekvár na potretie korpusu
Postup:
Bielka vyšľaháme s cukrom, pridáme žĺtka, vodu a zľahka vmiešame múku s kypriacim práškom a orechy. Vylejeme na plech a pečieme pri 175 °C cca 30 minút. Vychladnutý korpus potrieme lekvárom, na to rozotrieme gaštanový krém a na koniec šľahačkový krém. Koláč dáme stuhnúť do chladničky. Vychladnutý koláč dozdobíme …
Gaštanový krém:
Z mlieka, cukru a zlatého klasu pripravíme puding. Vychladnutý puding vyšľaháme s maslom, cukrom a gaštanovým pyré.
Šľahačkový krém:
Mlieko, cukor, maslo a ceru rozpustíme. Nesmie nám to vrieť. Nakoniec pridáme žĺtok, tri minúty všetko mixujeme a odložíme na deň do chladničky. Na druhý deň vyšľaháme tuhý šľahačkový krém.
- Orechovo-bielkové sucháriky 5. decembra 2023
- Hokaido polievka 19. októbra 2023
- Jablká v cestíčku 19. októbra 2023
- Tekvicový koláč 18. októbra 2023
- Žemlovka s tvarohom a jabĺčkami 18. októbra 2023
Pridaj komentár