Jahodový koláč s tvarohovo-mascarpone krémom
Na korpus
4 veľké vajíčka
8 PL práškového cukru
8 PL polohrubej múky
Krém
250 g mascarpone
250 g jemného tvarohu
250 ml šľahačkovej smotany
práškový cukor (cca 4-5 PL podľa chuti)
jahody
trocha práškového cukru na posypanie jahôd
lekvár (najlepšie jahodový)
čokoláda na zdobenie
Postup:
Celé vajíčka vyšľaháme s preosiatym práškovým cukrom do peny. Nakoniec zľahka primiešame preosiatu múku. Časť cesta ofarbíme kakaom.
Menší plech vyložíme papierom na pečenie. Svetlé cesto vylejeme na plech. Navrch rovnomerne vylejeme kakaové cesto. Pomocou vidličky, krúživými pohybmi jemne zmiešame obe cestá. Pečieme cca 20 minút pri teplote 180°C. Upečený korpus po vychladnutí potrieme lekvárom.
Potom na korpus natrieme tenkú vrstvu krému, ozdobíme jahodami, ktoré posypeme práškovým cukrom. Na jahody natrieme zvyšný krém. Ozdobíme nastrúhanou čokoládou a dáme stuhnúť do chladničky.
Krém: Mascarpone vymiešame s práškovým cukrom, pridáme tvaroh a nakoniec vmiešame zľahka vyšľahanú šľahačkovú smotanu.
- Mini veterníčky s vanilkovým pudingom 5. marca 2023
- Srdiečko z lásky 5. marca 2023
- Medový krémeš 4. marca 2023
- Karamelovo – orechový koláčik 3. marca 2023
- Makový koláč 2. marca 2023
Pridaj komentár