Jahodový koláč s tvarohovo-mascarpone krémom

 

Potrebujeme:

 

Na korpus

4 veľké vajíčka

8 PL práškového cukru

8 PL polohrubej múky

 

Krém

250 g mascarpone

250 g jemného tvarohu

250 ml šľahačkovej smotany

práškový cukor (cca 4-5 PL podľa chuti)

 

jahody

trocha práškového cukru na posypanie jahôd

lekvár (najlepšie jahodový)

čokoláda na zdobenie

 

Postup:

 

Celé vajíčka vyšľaháme s preosiatym práškovým cukrom do peny. Nakoniec zľahka primiešame preosiatu múku. Časť cesta ofarbíme kakaom.

Menší plech vyložíme papierom na pečenie. Svetlé cesto vylejeme na plech. Navrch rovnomerne vylejeme kakaové cesto. Pomocou vidličky, krúživými pohybmi jemne zmiešame obe cestá. Pečieme cca 20 minút pri teplote 180°C. Upečený korpus po vychladnutí potrieme lekvárom.

Potom na korpus natrieme tenkú vrstvu krému, ozdobíme jahodami, ktoré posypeme práškovým cukrom. Na jahody natrieme zvyšný krém. Ozdobíme nastrúhanou čokoládou a dáme stuhnúť do chladničky.

 

Krém: Mascarpone vymiešame s práškovým cukrom, pridáme tvaroh a nakoniec vmiešame zľahka vyšľahanú šľahačkovú smotanu.

 

 

Pridaj komentár

Vaša e-mailová adresa nebude zverejnená. Vyžadované polia sú označené *

Connect with Facebook

face_uprava
Podporte nás!
Podporte našu snahu pri vytváraní jedinečných receptov. Po kliknutí na PayPal button nám môžete poslať sumu 5,0 Euro.
Recepty, fotografie jedál a ďalší obsah na www.sladky-zivot.sk je chránený autorskými právami.