Lekvárová brána
400 g hrubej múky
200 g cukru
trocha mlieka
150 g palmarinu
1 vajce
vanilka
trocha sóda bikarbóny
lekvár na potretie cesta
Postup:
Zo všetkých surovín vypracujeme cesto. Časť cesta si odložíme na ozdobenie koláča (do mrazničky aby nám rýchlo stuhlo). Cesto prstami roztlačíme po celom plechu. Cesto potrieme lekvárom (hrubšou vrstvou) a povrch ozdobíme odloženým cestom, ktoré nastrúhame rovno na koláč. Takto dozdobený koláč upečieme pri teplote 180 °C. Necháme vychladnúť a pokrájame.
Vyskúšajte
- Orechovo-bielkové sucháriky 5. decembra 2023
- Hokaido polievka 19. októbra 2023
- Jablká v cestíčku 19. októbra 2023
- Tekvicový koláč 18. októbra 2023
- Žemlovka s tvarohom a jabĺčkami 18. októbra 2023
Podporte nás!
Pridaj komentár