Lekvárová brána
400 g hrubej múky
200 g cukru
trocha mlieka
150 g palmarinu
1 vajce
vanilka
trocha sóda bikarbóny
lekvár na potretie cesta
Postup:
Zo všetkých surovín vypracujeme cesto. Časť cesta si odložíme na ozdobenie koláča (do mrazničky aby nám rýchlo stuhlo). Cesto prstami roztlačíme po celom plechu. Cesto potrieme lekvárom (hrubšou vrstvou) a povrch ozdobíme odloženým cestom, ktoré nastrúhame rovno na koláč. Takto dozdobený koláč upečieme pri teplote 180 °C. Necháme vychladnúť a pokrájame.
- Pomarančové kolieska s čokoládou 4. januára 2023
- Orechové oriešky plnené karamelom 4. januára 2023
- Medové rezy 2. januára 2023
- Gaštanové kocky 2. januára 2023
- Snehové pusinky 14. decembra 2022
Pridaj komentár