Plnený kapustný list
listy z hlávkovej kapusty
varená ryža
mleté bravčové mäso
cibuľa, cesnak
vajce
soľ (vegeta)
sušený majorán, mletá paprika
mleté čierne korenie
mletá rasca podľa chuti
kyslá smotana na potretie závitkov (na zahustenie 1 KL múky)
Postup:
Kapustné listy trochu obvaríme v hrnci s vriacou slanou vodou (prípadne celú hlávku kapusty). Vyberieme z hrnca, necháme vychladnúť a odkvapkať. Veľmi hrubé časti vyrežeme nožom aby sa dalo s listom lepšie pracovať. Mleté mäso ochutíme soľou, korením, rascou, majoránom, paprikou, nakrájanou cibuľou a cesnakom. Nakoniec pridáme vajíčko a ryžu. Zmes premiešame. Listy plníme mäsovou plnkou a zvinieme.
Naplnené listy preložíme do vymasteného pekáča, podlejeme vývarom a potrieme smotanou. Pečieme vo vyhriatej rúre.
Vyskúšajte
- Pečená kačica 13. septembra 2023
- Krémeš z lístkového cesta 11. septembra 2023
- Brokolicová krémová polievka 4. septembra 2023
- BeBe tvarohový nepečený koláčik 4. septembra 2023
- Gaštanové kocky 2. septembra 2023
Podporte nás!
Pridaj komentár