Tiramisu koláč
4 vajcia
12 PL kryštálového cukru
12 PL hladkej múky
2 KL prášku do pečiva
štipka soli
3 PL oleja
4 PL vody
instantná káva
amareto alebo rum
voda
piškóty (cca 350 g)
Krém
500 g tvarohu
250 g mascarpone
250 ml šľahačkovej smotany
4 PL práškového cukru
1 PL kakaa na posypanie
Postup:
Bielky ušľaháme s cukrom, pridáme žĺtky, olej, múku a vodu. Vylejeme na vymastený a múkou vysypaný plech a pečieme pri 170 °C cca 25 minút. Upečený vychladnutý korpus pokropíme kávou ochutenou alkoholom a cukrom. Potrieme časťou krému, na ktorý poukladáme omáčané piškóty v ochutenej káve, potrieme druhou časťou krému, poukladáme omáčané piškóty a potrieme trochou krému. Povrch koláča posypeme kakaom. Dáme stuhnúť do chladničky.
Krém: Tvaroh s cukrom vyšľaháme, pridáme mascarpone, vyšľahanú šľahačku a spolu vymiešame.
- Čokoládové brownie sušienky 3. januára 2022
- Plnené kakaové oriešky 2. decembra 2021
- Jablkové pyté 29. novembra 2021
- Kokosové medvedie labky 29. novembra 2021
- Bleskový koláč s jablkami 4. novembra 2021
Pridaj komentár