Tiramisu koláč
4 vajcia
12 PL kryštálového cukru
12 PL hladkej múky
2 KL prášku do pečiva
štipka soli
3 PL oleja
4 PL vody
instantná káva
amareto alebo rum
voda
piškóty (cca 350 g)
Krém
500 g tvarohu
250 g mascarpone
250 ml šľahačkovej smotany
4 PL práškového cukru
1 PL kakaa na posypanie
Postup:
Bielky ušľaháme s cukrom, pridáme žĺtky, olej, múku a vodu. Vylejeme na vymastený a múkou vysypaný plech a pečieme pri 170 °C cca 25 minút. Upečený vychladnutý korpus pokropíme kávou ochutenou alkoholom a cukrom. Potrieme časťou krému, na ktorý poukladáme omáčané piškóty v ochutenej káve, potrieme druhou časťou krému, poukladáme omáčané piškóty a potrieme trochou krému. Povrch koláča posypeme kakaom. Dáme stuhnúť do chladničky.
Krém: Tvaroh s cukrom vyšľaháme, pridáme mascarpone, vyšľahanú šľahačku a spolu vymiešame.
- Jahodový sen 28. mája 2023
- Tvarohovo – jahodový pohár 27. mája 2023
- Jahodové rezy 26. mája 2023
- Jahodová mascarpone torta 24. mája 2023
- Jahodový koláč so sušienkami 23. mája 2023
Pridaj komentár