Plnený kaleráb
veľký kaleráb gigant (možno použiť aj viac menších kalerábov)
mleté mäso
varená ryža
cibuľa
vajce
mleté korenie, majoránka, vegeta
1/2 kocky bujónu
1 PL masti
150 ml kyslej smotany
1 vajce
soľ
Kaleráb očistíme, prepolíme a vydlabeme stred. Mleté mäso ochutíme korením, majoránkou, vegetou, pridáme nakrájanú menšiu cibuľu a vajíčko. Premiešame a pridáme ryžu. Kaleráb jemne nasolíme, okoreníme a naplníme mäsovou plnkou. Plnený kaleráb preložíme do pekáča, podlejeme vodou do ktorej pridáme bujón a masť. Vrch kalerábu trocha polejeme kyslou smotanou zmiešanou s rozšľahaným vajíčkom. Zvyškom smotany polievame kaleráb počas pečenia.
Pečieme v zakrytom pekáči pri 220 °C cca 60 minút. Potom odokryjeme a zapečieme do zlatova.
Vyskúšajte
- Banana bread 23. apríla 2025
- Strúhaný kokosový koláč 23. apríla 2025
- Hrnčekový veľkonočný baranček 23. apríla 2025
- Nepečené sušienkovo – banánové rezy 14. apríla 2025
- Cupcake s vaječným likérom 1. apríla 2025
Podporte nás!
Pridaj komentár