Ríbezľový koláč s posýpkou
1 1/4 hrnčeka polohrubej múky
1/2 prášku do pečiva
1/4 hrnčeka kryštálového cukru
1 vajíčko
50 ml oleja
1/2 hrnčeka vody
ríbezle (čučoriedky, maliny…)
Mrvenička
1/4 hrnčeka polohrubej múky
125 dkg Hery
práškový cukor (podľa chuti)
Postup:
Všetky suroviny spolu zmiešame a vylejeme na papierom na pečenie vyložený malý plech. Posypeme ríbezľami a mrveničkou a pečieme cca 25 – 30 minút pri 180 °C.
Mrvenička
Múku, cukor a tuk vypracujeme rukami na mrveničku.
Vyskúšajte
- Banana bread 23. apríla 2025
- Strúhaný kokosový koláč 23. apríla 2025
- Hrnčekový veľkonočný baranček 23. apríla 2025
- Nepečené sušienkovo – banánové rezy 14. apríla 2025
- Cupcake s vaječným likérom 1. apríla 2025
Podporte nás!
Pridaj komentár