Krémeš z lístkového cesta
1 l mlieka
2 balíčky vanilkového cukru
3 PL kryštálového cukru
4 žĺtky
2 balíčky Zlatého klasu
2 PL hladkej múky
4 bielky
3 PL práškového cukru
2 pláty lístkového cesta
500 ml smotany na šľahanie
práškový cukor na posypanie
Postup:
Každý plát lístkového cesta popicháme vidličkou a upečieme pri 200 °C do zlatista.
Príprava krému:
V troche mlieka zmiešame vanilkový cukor, žĺtky, Zlaté klasy a múku. Pomocou metličky vmiešame do vriaceho mlieka osladeného kryštálovým cukrom. Uvaríme hustý krém.
Bielky vyšľaháme s práškovým cukrom a pridáme do uvareného horúceho krému. Poriadne miešame metličkou aby sa bielky poriadne zapracovali.
Natrieme na plát upečeného lístkového cesta a necháme vychladnúť. Potom pridáme vrstvu vyšľahanej šľahačky a prikryjeme druhým upečeným lístkovým plátom.
Odložíme stuhnúť do chladničky. Nakrájané krémeše pred podávaním posypeme práškovým cukrom.
- Banana bread 23. apríla 2025
- Strúhaný kokosový koláč 23. apríla 2025
- Hrnčekový veľkonočný baranček 23. apríla 2025
- Nepečené sušienkovo – banánové rezy 14. apríla 2025
- Cupcake s vaječným likérom 1. apríla 2025
Pridaj komentár