Chrumkavé kura s omáčkou a pečenými zemiakmi
4 vykostené kuracie stehná ( cca 600 g)
soľ
1 strúčik cesnaku
1/2 malej cibule
hladká múka na obaľovanie
Cestíčko
1 vajíčko
soľ, korenie
cca 100 ml vody
85 g kukuričného škrobu
2 PL hladkej múky (kopcovité)
Omáčka
45 g kečupu
1 PL medu
1 KL cukru
1 KL pretlaku
2 KL sójovej omáčky
trocha chilly omáčky
soľ
50 ml vody
Pečené zemiaky
zemiaky varené v šupke
olivový olej
bylinky
soľ, korenie
Postup:
Každé kuracie stehno rozdelíme na tri diely. Mäso osolíme, okoreníme a premiešame s prelisovaným cesnakom a cibuľou. Odložíme do chladničky na 1hodinu.
Mäso obalíme v múke a cestíčku a vysmážame do zlatista. Podávame s omáčkou a pečenými zemiakmi.
Zemiaky uvarené v šupke uložíme na plech s papierom na pečenie. Každý zemiak rozpučíme pomocou krnčeka. Polejeme olivovým olejom a posypeme korením, soľou a bylinkami. Upečieme.
- Orechovo-bielkové sucháriky 5. decembra 2023
- Hokaido polievka 19. októbra 2023
- Jablká v cestíčku 19. októbra 2023
- Tekvicový koláč 18. októbra 2023
- Žemlovka s tvarohom a jabĺčkami 18. októbra 2023
Pridaj komentár